Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Aktuálne sa lyžuje aj v Štiavnických a Kremnických vrchoch

Lyžiarske stredisko Salamandra Resort pri Banskej Štiavnici Foto: Facebookový profil strediska Salamandra Resort

Z lyžiarskeho strediska Salamandra Resort v Štiavnických vrchoch, ktoré je najjužnejším lyžiarskym strediskom na Slovensku, hlásia veľmi dobré podmienky a snehovú pokrývku 35 cm.

Hodruša-Hámre/Kremnica 5. januára (TASR) - Vďaka dobrým poveternostným podmienkam sa aktuálne lyžuje aj v Štiavnických a Kremnických vrchoch.

Z lyžiarskeho strediska Salamandra Resort v Štiavnických vrchoch, ktoré je najjužnejším lyžiarskym strediskom na Slovensku, hlásia veľmi dobré podmienky a snehovú pokrývku 35 cm. Celkom 1450 metrov dlhú zjazdovku strediska počas uplynulých dní intenzívne zasnežovali.

„Podľa predpovedí meteorológov by sa teplota vzduchu mala aj v ďalších dňoch pohybovať pod nulou, čo je jeden z kľúčových predpokladov pre zasnežovanie. Pomáha nám aj unikátna severozápadná orientácia svahu, vďaka čomu sa u nás sneh zvykne držať dlhšie ako v mnohých vyššie položených strediskách,“ uviedla marketingová manažérka strediska Katarína Pružinová.

Veľmi dobré podmienky a 35 cm snehu hlásia aj z lyžiarskeho strediska Ski Krahule Juh. Ako informujú na svojej internetovej stránke, po zasnežovaní pribudlo 10 centimetrov nového snehu, podmienky na lyžovanie sú ideálne, vietor je mierny. Lyžiari si okrem denného môžu vychutnať v stredisku aj večerné lyžovanie.

Od utorka 6. januára by sa malo začať lyžovať aj v stredisku Skalka arena. V stredisku je viac ako 30 cm prírodného snehu, starosti však prevádzkovateľom spôsobuje silný nárazový vietor. Peter Hyža zo spoločnosti Skalka arena potvrdil, že ak sa počasie zmení a vietor ustáli, lanovka by mala byť v prevádzke na sviatok Troch kráľov.