Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Deti zo sociálne odkázaných rodín dostali pod stromček knihy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Projekt banskobystrickej Komunitnej nadácie Zdravé mesto mal aj tento rok úspech a štedrí Banskobystričania im darovali knihy v hodnote 1190 eur.

Banská Bystrica 27. decembra (TASR) – Všetkých 130 kníh označených ako knižné priania detí zo sociálne odkázaných rodín a rodín v ťažkej životnej situácii si malí adresáti našli pod vianočným stromčekom. Projekt banskobystrickej Komunitnej nadácie Zdravé mesto mal aj tento rok úspech a štedrí Banskobystričania im darovali knihy v hodnote 1190 eur. TASR o tom informovala Beata Hirt z nadácie.

"Predvianočný projekt Daruj knihu deťom prebiehal v jednom z kníhkupectiev v Banskej Bystrici od 5. decembra. Na pulte boli označené knihy a ešte v posledný deň jeho trvania chodili ľudia do obchodu s otázkou, či môžu kúpiť knihu neznámym deťom. Máme veľkú radosť z toho, že prejavili solidaritu týmto spôsobom," konštatovala Hirt.

Zakúpené knihy spoločnými silami zabalili do ozdobného papiera a doručili najmenším, ktorí po nich túžili. Od začiatku projektu v roku 2004 až doteraz sa Komunitnej nadácii Zdravé mesto podarilo takto darovať 1035 kníh.

"V spolupráci s neziskovými organizáciami Nádej deťom, Návrat, Spoločnosťou na pomoc osobám s autizmom Banská Bystrica, Klubom Pathfinder a Nožička sme zozbierali informácie o deťoch, ktoré túžia po knižke, ale z rôznych dôvodov im ju nemal kto kúpiť. Išlo o deti zo sociálne odkázaných a mnohopočetných rodín," dodala Ida Adolfová, koordinátorka projektu nadácie.