Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Na konci mája a v júni budú pod Urpínom športovať malí aj veľkí

Ilustračné foto. Foto: Pavol Uhrin

Najbližším podujatím bude olympijský festival detí pre druhý stupeň žiakov základných škôl, ktorý sa uskutoční 29. mája v športovom areáli ZŠ na Golianovej ulici.

Banská Bystrica 24. mája (TASR) – Koniec mája a jún prináša obyvateľom mesta pod Urpínom, a najmä tým najmenším, viacero športových aktivít, ktoré vedú k formovaniu ich trvalého vzťahu k športu, zdravému súťaženiu a prehlbovaniu olympijskej myšlienky. TASR o tom informovala Dominika Mojžišová, hovorkyňa primátora Banskej Bystrice, Európskeho mesta športu 2017.

Najbližším podujatím bude olympijský festival detí pre druhý stupeň žiakov základných škôl, ktorý sa uskutoční 29. mája v športovom areáli ZŠ na Golianovej ulici. Súťažiť sa bude v atletike - behu na 60 metrov a behu na 800 metrov, v skoku do diaľky či štafetovom behu 4 x 250 metrov. Dievčenské kolektívy si zmerajú sily v basketbale a vybíjanej, chlapčenské tímy vo futbale a florbale.

"Pohyb je dôležitou súčasťou nášho života. Som rád, že aj napriek tomu, že žijeme v modernej dobe plnej technológií, športové aktivity majú u detí stále úspech. Tento rok sa na olympijských festivaloch zúčastňuje približne 1200 žiakov, ktorí sú plní elánu a vždy súťažia s radosťou a odhodlaním," reagoval primátor Ján Nosko.

Športové, kultúrne a spoločenské aktivity nebudú chýbať ani počas osláv Medzinárodného dňa detí, ktoré mesto pripravuje na 31. mája od 15:30 h v parku pod Pamätníkom SNP. V programe je streľba z laserových pušiek pre malých aj veľkých s trojnásobnou olympijskou víťazkou v biatlone Anastasiou Kuzminovou či autogramiáda baranov - hokejových majstrov Slovenska z HC'05 iClinic Banská Bystrica.

"Banskobystrický maratón pobežia bežci z rôznych kútov sveta v našom meste 8. júna. Výbornú atmosféru zažijú škôlkari a skôr narodení Banskobystričania. Štadión SNP Štiavničky sa rozozvučí detským smiechom 12. júna počas Športovej olympiády detí materských škôl o Putovný pohár primátora mesta.

V ten istý deň si zmerajú sily aj najstarší obyvatelia na Športiáde seniorov v Centre voľného času Havranské. V nedeľu 16. júna záujemcom spríjemní chvíle obľúbené podujatie Naučme deti športovať v areáli ZŠ Golianova, ktorého súčasťou budú známi športovci. "Vyzbierané finančné prostriedky budú venované hendikepovaným deťom z banskobystrických občianskych združení Nožička a PONS," priblížila Mojžišová.