Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Banskobystrický kraj

Odborníci budú na workshope v B. Bystrici diskutovať o vode v meste

Na ilustračnej snímke pohľad na fontánu po jej slávnostnom spustení do prevádzky na Námestí SNP v Banskej Bystrici 30. apríla 2016. Foto: TASR - Branislav Račko

Na workshope Martina B. Paulíková priblíži tému manažmentu vody ako súčasti adaptačných opatrení na zmeny klímy a predstaví dobré príklady z iných miest.

Banská Bystrica 13. júna (TASR) – Voda v meste v 21. storočí bude témou workshopu, ktorý 22. júna v meste pod Urpínom organizuje nezisková organizácia Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania. Podporu mesta Banská Bystrica získal v rámci projektu Participatívne plánovanie verejných priestorov.

"Na workshope sú vítaní odborníci pôsobiaci v meste v oblasti verejných priestorov, organizátori komunitného života vrátane poslancov mestského zastupiteľstva a pracovníkov mestského úradu, ktorí sa zaoberajú touto témou," informovala Magdaléna Bernátová z organizácie Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania.

Na workshope Martina B. Paulíková priblíži tému manažmentu vody ako súčasti adaptačných opatrení na zmeny klímy a predstaví dobré príklady z iných miest. Vystúpi aj Tatiana Schlampová, ktorá sa vo svojej prezentácii zameria na tému dažďových záhrad.

"Na záver budeme diskutovať o tom, čo potrebujeme v Banskej Bystrici v oblasti zlepšenia prístupu k vode vo verejnom priestore," dodala Bernátová.