Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Na dotácie z oblasti športu dá B. Štiavnica v budúcom roku viac peňazí

Banská Štiavnica, ilustračná snímka Foto: TASR/Jozef Ďurník

V budúcoročnom rozpočte, ktorí na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva odsúhlasili banskoštiavnickí poslanci, je na tento účel vyčlenených o 2000 eur viac ako v tomto roku.

Banská Štiavnica 20. decembra (TASR) - Na dotácie z oblasti športu dá mesto Banská Štiavnica v roku 2017 viac peňazí. V budúcoročnom rozpočte, ktorí na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva odsúhlasili banskoštiavnickí poslanci, je na tento účel vyčlenených o 2000 eur viac ako v tomto roku.

Vedúca ekonomického oddelenia Mestského úradu v Banskej Štiavnici Kamila Lievajová uviedla, že na dotácie z oblasti športu tak mesto v roku 2017 dá celkom 24.000 eur.

Samospráva tiež plánuje podporiť športové súťaže či podujatia ako napríklad Beh Trate mládeže.

V roku 2017 bol do rozpočtu mesta zaradený nový prvok -športoviská. V ňom sú rozpočtované výdavky na prevádzku ihriska na Drieňovej, na prevádzku klzísk, na fit zónu pri jazere Klinger a na spolufinancovanie akcie - vybudovanie ihriska v mestskej časti Štefultov. Primátorka Nadežda Babiaková v tejto súvislosti dodala, že na tento účel získalo mesto sponzorské prostriedky.

"Takisto máme zámer, ale nie je to ešte zapracované v rozpočte, opraviť strechu tribúny na futbalovom ihrisku. Čakáme ale, aký bude výsledok hospodárenia mesta," dodala Babiaková.