Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Zámer kandidovať na post primátora B. Štiavnice oznámil D. Lukačko

Na snímke múr pred radnicou v Banskej Štiavnici Foto: TASR - Jana Vodnáková

Za svoje priority si určil transparentnosť, manažérske riadenie mesta, nové cesty, chodníky a parkovacie plochy, ochranu životného prostredia a udržiavanej verejnej zelene či rozvoj cestovného ruchu.

Banská Štiavnica 7. septembra (TASR) - Svoj zámer kandidovať na post primátora Banskej Štiavnice v novembrových komunálnych voľbách oficiálne oznámil kandidát strany Sloboda a Solidarita Dušan Lukačko. TASR o tom v piatok informovala Katarína Svrčeková, vedúca komunikačného oddelenia a hovorkyňa SaS.

Lukačko absolvoval Akadémiu Policajného zboru v Bratislave, neskôr získal aj titul JUDr. V minulosti pôsobil ako riaditeľ na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Banskej Štiavnici či ako náčelník mestskej polície. Má aj politické skúsenosti, bol zástupcom primátorky, v súčasnosti je poslancom mestského zastupiteľstva a prednostom obecného úradu v obci Vyhne.

Za svoje priority si Lukačko určil transparentnosť, manažérske riadenie mesta, nové cesty, chodníky a parkovacie plochy, ochranu životného prostredia a udržiavanej verejnej zelene či rozvoj cestovného ruchu. „Otvorenosťou, spravodlivosťou, komunikáciou a manažérskymi schopnosťami chcem profesionálne riadiť naše mesto v prospech Banskoštiavničanov,“ podotkol Lukačko.