Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Hepatológ Ľ. Skladaný a sestra J. Vnenčáková získali ceny od pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pozitívna spätná väzba pre lekárov a sestry je veľmi podstatná, pri liečení pacientov sú nenahraditeľní a patrí im zaslúžený rešpekt a úcta, zdôraznila ministerka Kalavská.

Banská Bystrica 12. decembra (TASR) – Asociácia na ochranu práv pacienta v uplynulých dňoch oceňovala lekárov a sestry zdravotníckych zariadení a svoje ceny v kategóriách môj lekár a moja sestra získali i zamestnanci Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Sú nimi lekár Ľubomír Skladaný a sestra Janka Vnenčáková. Ceny im odovzdala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) a prezidentka Asociácie na ochranu práv pacientov Mária Lévyová. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice Ružena Maťašeje.

Popredného slovenského hepatológa a gastroenterológa Skladaného, ktorý sa významne podieľal na spustení programu transplantácií pečene, najprestížnejšieho medicínskeho programu Rooseveltovej nemocnice, a Janku Vnenčákovú navrhlo pacientske združenie Šanca pre pečeň.

"V mene našich členov môžem povedať, že ako pacienti s ochoreniami pečene si lekára Skladaného nesmierne vážime, pretože je to človek s veľkým Č. Vďaka jeho podnetu bolo založené i naše združenie. Vždy ochotne príde medzi nás, odpovedá na naše otázky a dodáva nám veľa síl pri vyrovnávaní sa s ochoreniami pečene," uviedla predsedníčka občianskeho združenia (OZ) Šanca pre pečeň Oľga Štefanická na adresu známeho hepatológa.

OZ Šanca pre pečeň si váži i spoluprácu s Jankou Vnenčákovou a týmto ocenením sa jej chcela v mene všetkých pacientov poďakovať za dlhoročnú spoluprácu, ústretovosť, ochotu pomáhať a ľudskosť, ktorú prejavuje pacientom v ich neľahkých životných situáciách.

"Som rada, že naši odborníci získali takú pozitívnu spätnú väzbu od pacientov. Je to len ďalším dôkazom, že v našej nemocnici pracuje tím skvelých zdravotníkov, ktorých prácu si vážim," uviedla Miriam Lapuníková, generálna riaditeľka banskobystrickej FNsP F. D. Roosevelta, ktorej zriaďovateľom je ministerstvo zdravotníctva.

"Pozitívna spätná väzba pre lekárov a sestry je veľmi podstatná, pri liečení pacientov sú nenahraditeľní a patrí im zaslúžený rešpekt a úcta," zdôraznila ministerka Kalavská smerom k oceneným lekárom i sestrám a vyjadrila im vďaku za ich prácu.