Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Bystrickí lesníci roznesú deťom vyše 400 vianočných stromčekov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stromčeky dajú detským domovom, do nemocníc a náhradným rodinám a domvom špeciálnych služieb.

Banská Bystrica 4. decembra (TASR) – Lesníci už po jedenásty raz prinesú "kus lesa" do nemocníc, detských domovov, domovov špeciálnych služieb, špeciálnych škôl a do náhradných pestúnskych rodín. Každoročnú akciu Lesov SR, š. p., Banská Bystrica Stromček pod stromček symbolicky odštartujú dva vianočné smreky, ktoré v piatok (5. 12.) 25 deťom z detského domova Potôčik v Moštenici pri Slovenskej Ľupči odovzdá generálny riaditeľ Ctibor Határ.

"Niektoré stromčeky už teraz stoja vyzdobené na miestach, kde navodzujú vianočnú atmosféru tým, ktorí sa na Vianoce vždy tešia najviac, a to najmenším. Jeden z nich – jedličku Aničku odniesli zamestnanci štátneho podniku Lesy SR už v pondelok (1. 12.) do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Spoločne s malými pacientmi a personálom nemocnice ju vyzdobili papierovými ozdobami," uviedol hovorca Lesy SR Vlastimil Rezek. Deti z detského domova Potôčik v Moštenici si svoj symbol Vianoc ozdobia až na Štedrý deň, aby neporušili dlhoročný zvyk.

Lesnícka tradícia sa stretáva s veľkým záujmom o živé vianočné stromčeky. Detské domovy a ostatné zariadenia si ich majú možnosť objednať na jednotlivých odštepných závodoch alebo lesných správach. Lesníci v tomto roku počítajú s vyše 400 vianočnými stromčekmi, ktoré v decembri roznesú po celom Slovensku.