Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

V detvianskej Piešť obnovili za 118 tisíc eur kultúrny dom

Kultúrny dom v Detve Foto: TASR/Jozef Poliak

K obnovenej budove, ktorú pôvodne postavili ešte v roku 1976, sa návštevníci dostanú po novej ceste, ktorá tiež bola súčasťou renovácie.

Detva 19. septembra (TASR) - Miestne folklórne súbory a skupiny budú sprevádzať návštevníkov a hostí, ktorí zavítajú v sobotu 20. septembra večer do obnoveného kultúrneho domu v Detve - Piešti. Mesto Detva investovalo do jeho rekonštrukcie, ktorá sa realizovala od mája, asi 118.000 eur.

"V slávnostnom programe sa predstavia Folklórny súbor Detva, Folklórny súbor Podpolianski vrchári z Korytárok, Kmotry z Detvy a Heligonkári z Piešťa," povedala pre TASR hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková. Po slávnostnom programe bude nasledovať ľudová zábava až do ranných hodín. Hrať bude Ľudová hudba Mlynárovci z Piešťa.

Ako uviedol riaditeľ Kultúrneho centra v Detve Jozef Kulišiak, v kultúrnom dome vynovili viacfunkčnú sálu s javiskom. Zrealizovali nové javiskové osvetlenie a oponu. Inštalovať chcú ešte dielo uznávaného slovenského maliara Rudolfa Krivoša, dve drevené intarzie, ktoré autor v roku 1960 zhotovil pre budovu Kultúrneho centra Andreja Sládkoviča.

K obnovenej budove, ktorú pôvodne postavili ešte v roku 1976, sa návštevníci dostanú po novej ceste, ktorá tiež bola súčasťou renovácie. Pribudla aj spevnená plocha pre parkovanie. Do týchto stavieb mesto ešte investovalo ďalších 9500 eur.