Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Detva má redakčnú radu pre oficiálne mediálne výstupy

Erb mesta Detva Foto: Heraldický register

Na ostatnom zasadaní mestského parlamentu ju na návrh poslanca Romana Vrťa schválili tamojší poslanci.

Detva 16. februára (TASR) - Mesto Detva má redakčnú radu pre oficiálne mediálne výstupy. Na ostatnom zasadaní mestského parlamentu ju na návrh poslanca Romana Vrťa schválili tamojší poslanci.

V poradí druhé zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Detve schválilo okrem iného aj rozpočet mesta na roky 2015 – 2017. Na programe boli aj rôzne personálne zmeny na MsÚ, ako aj v organizáciách riadených mestom. Primátor Ján Šufliarsky poveril svojím zastupovaním Ladislava Bódiho. Predstavil tiež novú vedúcu Organizačného oddelenia MsÚ Evu Budáčovú.

"Primátor tiež informoval o viacerých svojich rokovaniach s predstaviteľmi inštitúcií, ktoré uskutočnil v poslednom období. Sem patrí aj sústavná snaha o získanie investorov do dvoch priemyselných parkov mesta," uviedla pre TASR hovorkyňa Zuzana Juhaniaková. Mestské zastupiteľstvo taktiež schválilo Plán investičnej činnosti na rok 2015. Na investície sa predpokladá vynaložiť viac ako 3,23 milióna eur, pri čom podstatná časť sú nenávratné príspevky z eurofondov. Tie najväčšie náklady by mali smerovať na stavbu zberného dvora pri skládke komunálneho odpadu (takmer 1,5 milióna eur) a na zníženie energetickej náročnosti ZŠ a MŠ A. Vagača (viac ako 590.000 eur).

Ako informoval Mojmír Chalupský, vedúci Ekonomického oddelenia, do dokumentu rozpočtu bolo zapracovaných 66 písomných pripomienok.

Poslanci zároveň urobili personálne zmeny v mestskej rade a v komisiách, a tiež v dozorných radách Technických služieb a spoločnosti Bytes.