Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

V Detve bude 1. júna opäť Detviansky zvar, ale bez súťaže zváračov

Archívne foto z podujatia v roku 2013. Foto: detvianskyzvar.sk

Podobne, ako to bolo po minulé roky, sa podujatie uskutoční na futbalovom štadióne v Detve. Moderovať ho bude známy moderátor Jožo Pročko.

Detva 16. mája (TASR) - Aj v tomto roku sa v Detve uskutoční obľúbené podujatie Detviansky zvar. Počas posledných dvoch rokov bola súčasťou aj medzinárodná súťaž zváračov. Vzhľadom na finančné limity však tento rok súťaž nebude.

„Detviansky zvar pôvodne vznikol ako športový deň pre zamestnancov PPS Group. Postupne sa podujatie rozrastalo, zapájalo sa doň množstvo miestnych detvianskych športových klubov a umeleckých detských súborov. Dnes má Detviansky zvar celoregionálny charakter. Organizujeme ho v spolupráci s mestom Detva. V tomto roku bude aj oslavou Medzinárodného dňa detí. Pre deti je pripravený bohatý animačný program," vysvetľuje Pavel Machava zo spoločnosti PPS Group. Deti budú mať možnosť súťažiť o hodnotné ceny, športovať, pripravený bude aj pestrý animačný program.

Podobne, ako to bolo po minulé roky, sa podujatie uskutoční na futbalovom štadióne v Detve. Moderovať ho bude známy moderátor Jožo Pročko. Návštevníci sa môžu tešiť aj vystúpenie hudobnej skupiny SLOVAK TANGO. Vstup je bezplatný.

Zváranie má však v regióne Podpoľania silnú tradíciu. Pôsobí tu množstvo strojárskych podnikov. Najväčší zamestnávateľ v regióne PPS Group (bývalé Podpolianske strojárne v Detve) si bude budúci rok pripomínať 60 rokov od svojho vzniku. Firma dnes zamestnáva 1300 ľudí, prevažne z Podpoľania.

„Vysoká profesionalita našich zváračov je známa na celom svete. Uvedomujeme si, že zváranie má na Podpoľaní veľmi silnú tradíciu, ktorú chceme rozvíjať aj v budúcnosti. Hľadáme preto cesty ako v budúcnosti pokračovať v súťaži zváraní," povedal na záver Machava.