Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Do konca roka chce Kremnica opraviť ďalšie úseky ciest

Na archívnej snímke poškodenie cesty pri Kremnici. FOTO TASR - Branislav Račko Foto: TASR Branislav Račko

Na tento účel plánuje použiť 33.000 eur, ktoré ušetrila pri oprave strechy radnice.

Kremnica 21. septembra (TASR) - Do konca roka chce kremnická samospráva opraviť ďalšie úseky ciest. Na tento účel plánuje použiť prostriedky, ktoré ušetrila pri oprave strechy radnice. Primátor mesta Alexander Ferenčík priblížil, že ide o finančné prostriedky vo výške približne 33.000 eur. Podstatnú časť z nich, 30.000 eur, chcú použiť na opravu ciest.

"Vzhľadom na to, akú máme v meste výmeru ciest a chodníkov, tak pri technickej životnosti 20 až 25 rokov by sme mali dať ročne na cesty a chodníky okolo 200.000 eur," priblížil rozhodnutie samosprávy s tým, že v posledných rokoch sa však toľko do ciest neinvestovalo.

"Máme tam teda taký najväčší naakumulovaný dlh a začína nás to dobiehať, keďže stav ciest a chodníkov upadá," dodal Ferenčík.

O presune prostriedkov na tento účel budú dnes rozhodovať mestskí poslanci na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Ferenčík uviedol, že rekonštrukciu úsekov chcú stihnúť ešte do konca tohto roka. Opravovať by sa mali úseky komunikácií na Zlatej a Továrenskej ulici a Ulici rumunskej armády.