Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Do nových 72 nájomných bytov sa ľudia začnú sťahovať v máji

Erb mesta Poltár Foto: Heraldický register

Mestskí úradníci pri tom vyberali osadenstvo bytovky až zo 140 žiadostí. Uspeli predovšetkým tí, ktorí spĺňali kritériá pre poskytnutie takéhoto bytu.

Poltár 8. apríla (TASR) - V máji by sa malo začať zapĺňať novými obyvateľmi 72 nájomných bytov, ktoré vznikli rekonštrukciou internátu bývalej sklárskej školy v Poltári. Svoj domov by tam mali nájsť najmä mladí ľudia, ale aj seniori.

Ako TASR povedal primátor mesta Pavol Gavalec, 27. apríla je dátum, kedy by sa mali skolaudovať posledné bytové priestory a následne by už nemalo brániť nič v odovzdávaní bytov žiadateľom.

Mestskí úradníci pri tom vyberali osadenstvo bytovky až zo 140 žiadostí. Uspeli predovšetkým tí, ktorí spĺňali kritériá pre poskytnutie takéhoto bytu.

Bývalý internát začali pripravovať na zmenu už na jar 2013. Po búracích prácach nasledovalo zavádzanie inžinierskych sietí a vlani na jeseň mal už objekt novú fasádu. V internáte vznikli väčšinou jednoizbové byty a garsónky.

Mesto získalo na prestavbu objektu úver približne 1,25 milióna eur zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Byty by mali noví obyvatelia splácať 30 rokov.

Mesto v súčasnosti spravuje 172 nájomných bytov, ktoré sa nachádzajú v šiestich bytových domoch. Spravuje ich, tak ako aj novú bytovku, mestský bytový podnik Bytherm.