Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Dve hodiny môžu voliť aj pacienti priamo v Rooseveltovej nemocnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pacienti v starom nemocničnom areáli, kde je oddelenie infektológie a psychiatrická klinika, budú mať možnosť voliť len do prenosnej volebnej urny.

Banská Bystrica 25. mája (TASR) – Voliť zástupcov do Európskeho parlamentu môžu aj pacienti, ktorí sú v súčasnosti hospitalizovaní v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Informuje o tom zdravotnícke zariadenie na svojej webovej stránke.

"Voľby do Európskeho parlamentu sa v našej nemocnici uskutočnia v sobotu v čase od 10.00 do 12.00 h v monobloku B2, 10. poschodie, č. dverí 1070. V tomto čase bude pacientom umožnené voliť priamo vo volebnej miestnosti alebo do prenosnej urny pri lôžku pacienta," uvádza nemocnica.

Pacienti v starom nemocničnom areáli, kde je oddelenie infektológie a psychiatrická klinika, budú mať možnosť voliť len do prenosnej volebnej urny. V prípade záujmu voliť je však potrebné informovať personál, ktorý má kontakty na členov volebnej komisie príslušného okrsku a vie ich upovedomiť.

Podmienkou pre účasť vo voľbách je hlasovací preukaz, ktorý si pacienti mohli vybaviť v mieste svojho trvalého bydliska alebo trvalý pobyt na území okrsku.