Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Gemersko-malohontské múzeum otvára začiatkom apríla turistickú sezónu

Ilustračná snímka Foto: TASR - Branislav Caban

Počas apríla môžu návštevníci múzeavidieť štyri výstavy.

Rimavská Sobota 2. apríla (TASR) – Štyrmi prebiehajúcimi i novými výstavami otvorí 7. apríla aktuálnu turistickú sezónu Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote, ktoré je vďaka založeniu v roku 1882 piatym najstarším na Slovensku. TASR o tom informovala jeho PR referentka Martina Oštrom Mareková.

„Gemersko-malohontské múzeum návštevníkom počas nadchádzajúcej turistickej sezóny ponúkne prehliadku stálych expozícií a výstav nielen počas pracovného týždňa, teda v pondelok až piatok od 8.00 do 16.00 h, ale aj v sobotu a nedeľu v čase od 9.00 do 17.00 h,“ konkretizovala Oštrom Mareková.

Počas apríla môžu návštevníci múzea podľa jej slov vidieť štyri výstavy. Prvou je Dieťa a jeho svet, ktorá predstavuje obdobie narodenia, krstu, predškolský a školský vek, detský odev, nábytok a v neposlednom rade aj hračky a hry. Druhá výstava má názov Vesmír očami detí a je tradičnou súťažnou prehliadkou výtvarnej tvorby detských prác žiakov z okresu Rimavská Sobota s tematikou vesmíru.

Tretia výstava, ktorú sprístupnia 10. apríla, je pomenovaná Kremíkové nebo. „Prezentovaných na nej bude približne 30 kusov výpočtovej techniky používanej predovšetkým na území Československa a neskôr na Slovensku v období rokov 1980 až 2000,“ priblížila PR referentka múzea.

Poslednou v aprílovej ponuke GMM je výstava mladého výtvarníka Rolanda Neupauera Nesúvislosti. „Obsahuje nové diela umelca, v ktorých je možné sledovať jeho posuny a smerovanie v rámci abstraktnej maľby,“ uzavrela Oštrom Mareková.