Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

KALAMITA: Dodávka elektriny je prerušená na 82 000 odberných miestach

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Najviac trafostaníc bez obnovenia dodávky a distribúcie na strednom Slovensku je v súčasnosti v okolí Banskej Bystrice, Rimavskej Soboty a Žiaru nad Hronom.

Banská Bystrica 31. januára (Teraz.sk) - Dodávka a distribúcia elektrickej energie je tak v súčasnosti prerušená pre približne 82 000 odberných miest. "Najviac trafostaníc bez obnovenia dodávky a distribúcie je v súčasnosti
v okolí Banskej Bystrice, Rimavskej Soboty a Žiaru nad Hronom," komentovala stav z dnešného rána hovorkyňa Stredoslovenskej energetiky Jana Bolibruchová.

"Veľké množstvo čerstvého a extrémne mokrého snehu spôsobili v niektorých lokalitách, v ktorých dodávku elektrickej energie zabezpečuje Stredoslovenská energetika - Distribúcia (SSE-D), a.s., jej prerušenie. Výpadky predstavovali v ranných hodinách dnešného dňa niekoľko stoviek porúch na zariadeniach VN (vysokého napätia) distribučnej sústavy Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie, a. s," konštatuje Bolibruchová.

"Dodávka a distribúcia elektrickej energie je tak v súčasnosti prerušená pre približne 82 000 odberných miest," dodáva. Najviac trafostaníc bez obnovenia dodávky a distribúcie je podľa nej v súčasnosti v okolí Banskej Bystrice, Rimavskej Soboty a Žiaru nad Hronom.

"Na vymedzenom území SSE-D ide najmä o nasledovné lokality: Žiar nad Hronom – Lieskovec, Zliechov, Mojtín, Bytča, Tajov, Králiky, Šalková, Poníky, Hrochoť, Mičiná, Dúbravica, Kyslinky, Ľubietová, Strelníky, Slovenská Ľupča, Podkonice, Selce, Donovaly, Staré Hory, Motyčky, Detvianska Huta, Látky, Lom n. Rimavicou, Drábsko, Dobroč, Brezno, Hronec, Osrblie, Liptovská Osada, Liptovská Lužná, Partizánska Ľupča, Tuhár, Polichno, Tisovec, Losinec, Hačava, Zbojská, Klenovec, Ráztočné, Detva, Píla, Podkriváň, Mýtna, Korytárky, Župkov, Ostrý Grúň, H. Hámre, Píla, Malá Lehota, Veľké Pole, Hrabičov, Nová Baňa, Banský Studenec, Sklené Teplice, Banská Belá, Žarnovica, Revištské Podhradie, Vyhne, Banská Štiavnica. SSE-D vyslala do terénu všetky dostupné kapacity a na odstraňovaní porúch zamestnanci spoločnosti intenzívne pracujú," upozornila Bolibruchová.