Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Múzeum mincí a medailí v Kremnici pripravilo pre deti sériu aktivít

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Aktivity, ktoré oživia prehliadku múzea, potrvajú počas troch prázdninových týždňov, od 19. februára do 10. marca.

Kremnica 19. februára (TASR) - Sériu tvorivých aktivít pripravilo pre všetky prázdninujúce deti Múzeum mincí a medailí v Kremnici. Aktivity, ktoré oživia prehliadku múzea, potrvajú počas troch prázdninových týždňov, od 19. februára do 10. marca.

"V expozícii Líce a rub peňazí sa návštevníci môžu zoznámiť s historickými listinami a dobovým písmom, a dokonca si sami môžu vyskúšať dávny spôsob písania brkom. Zároveň môžu využiť svoju kreativitu pri tvorbe vlastného návrhu mince," informuje múzeum na svojej internetovej stránke.

Na Mestskom hrade si deti môžu vytvoriť odznak s motívom podľa svojej fantázie i sa zahrať s farbami pri veselých jarných maľovankách. Svoju tvorivosť môžu rozvíjať návštevníci výstavy Pôvab kameninových záhrad, ktorí sa zapoja do tvorivej dielne pod názvom Kreatívne kvety. Vyskúšať si môžu napríklad vytváranie kvetinových dekorov na hrnčeky a tanieriky či skladanie servítok. Okrem toho tu na deti čaká „hravý pokrovec" so zábavnými interaktívnymi hrami.

V galérii múzea práve prebieha multimediálna výstava Mať tak o koliesko viac!, inšpirovaná úspešným projektom animovaného seriálu a knihy pre deti. Na výstave si návštevníci môžu pozrieť premietanie rovnomenného zábavného animovaného seriálu o veľkých vynálezoch 20. storočia autorov tejto multimediálnej výstavy Dávida a Ivana Popovičovcov.