Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Kremnické múzeum pripravilo pre prázdninujúce deti tvorivé aktivity

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Prázdninujúci žiaci si budú môcť vyraziť medailu šťastia, nájsť v bani svojho permoníka alebo zmerať svoju výšku na centometri.

Kremnica 14. februára (TASR) - Kremnické NBS - Múzeum mincí a medailí pripravilo počas jarných prázdnin sériu tvorivých aktivít. Ako informovalo múzeum, tvorivé aktivity budú v termíne od 17. februára do 9. marca prístupné v rámci štandardnej prehliadky expozícií a výstav.

"Na mestskom hrade si deti budú môcť vystrihovať z papiera, vymaľovať maľovanky a vyrobiť si odznak podľa vlastného návrhu. V priestoroch dlhodobej výstavy streleckých terčov 'Strela jasná okovaná!' si deti budú môcť namaľovať vlastný terč, zúčastniť sa na streleckých pretekoch, zahrať si pexeso, poskladať puzzle, hľadať rozdiely a výzvou pre deti bude zvládnuť úlohy v pracovnom liste," uviedli múzejníci.

Hry budú deti čakať aj v numizmatickej expozícii Líce a rub peňazí. Budú môcť putovať za Florénom, zahrať si pexeso, domino alebo vymaľovať si vlastnú mincu a vystrihnúť si svoju medailu. Prázdninujúci žiaci si budú môcť vyraziť medailu šťastia, nájsť v bani svojho permoníka alebo zmerať svoju výšku na centometri.

Ako uvádza múzeum, v galérii aktuálne prebieha výstava Textilná tvorba 2023, prezentujúca diela neprofesionálnych výtvarníkov, ktorí sa inšpirujú tradičnou textilnou tvorbou a remeselnými tradíciami. Pre deti budú v galérii počas jarných prázdnin pripravené tvorivé aktivity tematicky zamerané k výstave.

"Deti môžu po múzeu sprevádzať aj netradiční spoločníci. Posledný permoník a jeho kamarát Adam im spríjemnia chvíle v múzeu a budú mať toľko roboty, že sa nestihnú nudiť. Detský sprievodca obsahuje aj vystrihovačku a skladačku," dodalo múzeum.