Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Mestská polícia v Lučenci riešila v prvom polroku nad 1500 priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Najviac priestupkov z uvedeného počtu (565) evidovali policajti na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Lučenec 24. septembra (TASR) – Celkovo 1525 priestupkov, ako aj 507 oznámení a podnetov riešila počas prvého polroka 2018 Mestská polícia (MsP) v Lučenci. V informatívnej správe o činnosti a dosiahnutých výsledkoch MsP to uviedol jej náčelník Ján Tuček.

Najviac priestupkov z uvedeného počtu (565) evidovali policajti na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Druhou najpočetnejšou skupinou boli priestupky na úseku nakladania s odpadom, ktorých bolo 189. MsP tiež zaregistrovala 180 priestupkov v súvislosti so znečisťovaním verejných priestranstiev a 162 priestupkov proti verejnému poriadku.

„Z celkového počtu priestupkov ich zistili v 1009 prípadoch svojou priamou činnosťou príslušníci MsP, čo je 66,17 percenta. Občanmi bolo oznámených 452 priestupkov, teda 29,64 percenta a kamerovým systémom bolo zistených 64 priestupkov, čo predstavuje 4,19 percenta všetkých prípadov,“ konkretizoval náčelník.

Z hľadiska lokalít patrí podľa jeho slov medzi najčastejšie miesta páchania priestupkov Mierová ulica, Námestie republiky, Novohradská ulica, ako aj sídliská Rúbanisko II a III.