Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Mináč sa vzdal mandátu poslanca kraja, urazilo ho vyjadrenie Kotlebu

Na snímke Marian Kotleba (vľavo) a vedúci oddelenia styku s verejnosťou a protokolu BBSK Miroslav Belička. Foto: TASR/Dušan Hein

Postu poslanca zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa dnes na výjazdovom rokovaní v Rimavskej Sobote vzdal primátor Tisovca Peter Mináč.

Rimavská Sobota 5. decembra (TASR) - Postu poslanca zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa dnes na výjazdovom rokovaní v Rimavskej Sobote vzdal primátor Tisovca Peter Mináč. Ako povedal pre TASR, reagoval tak na vyjadrenie predsedu BBSK Mariana Kotlebu o meste Tisovec, ktoré označil za "čiernu dieru".

Marian Kotleba označil reakcie Petra Mináča za demagógiu a ponúkol mu aj diskusiu medzi štyrmi očami o vzniknutej situácii. "Ja sa cítim dotknutý, vnímam to aj ako urážku obyvateľov mesta Tisovec. Z môjho pohľadu jednoducho nedokážem ďalej spolupracovať s takýmto predsedom. Momentálne sa cítim z toho všetkého unavený a smutný. Napriek tomu som kolegov poslancov vyzval, aby môj krok nenasledovali," povedal Mináč.