Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Modrý Kameň: Sobota je v meste venovaná fašiangovej zabíjačke

Na snímke fašiangová zabíjačka spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít a vystúpením folklórneho súboru na námestí v Brezovej pod Bradlom, 16. februára 2019. Foto: TASR - Martin Palkovič

O 15.00 h sa začne fašiangový sprievod a všetci sa poslednýkrát zabavia.

Modrý Kameň 2. marca (TASR) – Zabíjačková kapustnica a ďalšie špeciality, ale aj fašiangový sprievod a ľudová hudba. To všetko bude súčasťou podujatia Fašiangová zabíjačka 2019, ktoré sa koná v sobotu od 9.00 h v meste Modrý Kameň v okrese Veľký Krtíš.

„Od 9.00 h rozoznie ulice Dychová hudba (DH) Hradčianka, ktorá sa prejde mestom. Na námestí sa začne variť výborná zabíjačková kapustnica. Zabíjačkové špeciality môžete okoštovať od 13.00 h,“ pozvala Katarína Hanková Jančeková z kultúrnej komisie pri mestskom zastupiteľstve Modrý Kameň.

Doplnila, že o 15.00 h sa začne fašiangový sprievod a všetci sa poslednýkrát zabavia. „Pretože po pochovaní basy pod taktovkou členov DH Hradčianka sa už zábavy v čase veľkonočného pôstu konať nebudú,“ vysvetlila.

„Príde i dvojica ľudových rozprávačov Juraj Matiaš a Mária Kropáčová. Do tanca zahrá tiež ľudová hudba zo Sucháňa a nebudú chýbať ani súťaže pre deti a občerstvenie,“ zakončila Hanková Jančeková.