Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Na najväčšom ródeu Muráň očakávajú okolo 5000 návštevníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Vladimír Benko

Podľa údajov Slovenskej asociácie western ridingu a ródea je muránske ródeo najstarším a zároveň aj najväčším podujatím svojho druhu v SR.

Muráň 20. júla (TASR) – Zhruba 5000 návštevníkov očakávajú organizátori na Ródeu Muráň v Revúckom okrese, ktoré sa začína v piatok o 18.30 h v lokalite Peprovice, približne jeden kilometer od Muráňa smerom na Tisovec. Podľa slov starostu obce Romana Goldschmidta už majú s prípravou areálu ródea dlhoročné skúsenosti a tak sa vedia vyrovnať so všetkými povinnosťami, ktoré súvisia s prípravou.

„Na ródeo sme sa pripravovali tak, ako každý rok. Nachystali sme arénu s tribúnou a všetko potrebné zázemie pre návštevníkov. Pripravili sme už aj dobytok pre súťažiacich a obávame sa jedine počasia, ktoré je tohto roku dosť premenlivé. Stále hovoríme, že ródeo, program a počasie sú také spojené nádoby. Program je však zostavený, myslím, veľmi dobre, takže očakávame, že príde dosť ľudí," uviedol Goldschmidt pre TASR.

Podľa údajov Slovenskej asociácie western ridingu a ródea je muránske ródeo najstarším a zároveň aj najväčším podujatím svojho druhu v SR. Na aktuálnom 26. ročníku sa v piatok od 18.30 h postupne predstavia skupiny Zatúlaní, Kentucky Jack, Kollárovci a Ploštín punk. V sobotu (21.7.) o 9.00 h sa začína hlavný program s ródeo súťažami a večer od 18.30 h vystúpi Allan Mikušek, Cigánski diabli, Desmod, Smola a hrušky a Heľenine oči.