Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Návštevníci Horehronia sa môžu tešiť na nové chodníky i cyklotrasy

Archívne foto/span> Foto: TASR/Milan Kapusta

Niektoré by sa mali zrealizovať už v blízkom čase.

Telgárt 2. apríla (TASR) – O možnostiach rozvoja a zatraktívnenia časti regiónu pod Kráľovou hoľou pre cestovný ruch diskutovali v uplynulých dňoch so zástupcami Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie starostovia, podnikatelia a obyvatelia horehronských obcí Telgárt a Šumiac.

"Na stretnutí medzi týmito obcami sme odštartovali novú spoluprácu a vzájomnú koordináciu. Obce Šumiac a Telgárt majú skvelé, doposiaľ nevyužité možnosti pre rozvoj cestovného ruchu. Nachádzajú sa na unikátnom území, kde sa stretávajú tri národné parky Nízke Tatry, Slovenský raj a Muránska planina pod Kráľovou hoľou," zhodnotil Ondrej Lunter, predseda správnej rady Rozvojovej agentúry BBSK a krajský poslanec.

Počas stretnutia predstavili koordinátorku rozvoja území na hranici krajov Jarmilu Oceľovú, čo je novovytvorená pracovná pozícia v Rozvojovej agentúre BBSK. Jej úlohou je zastrešovať rôzne rozvojové aktivity a spolupracovať so samosprávami i miestnymi podnikateľmi na odstraňovaní bariér rozvoja hraničných regiónov kraja.

Podľa Oceľovej v diskusii padli zaujímavé nápady na zatraktívnenie regiónu. Niektoré by sa mali zrealizovať už v blízkom čase.

"Návštevníci Horehronia sa môžu tešiť na nové náučné chodníky, cyklotrasy, cyklomapy, informačné tabule a smerovníky k miestnym turistickým cieľom, zaujímavé ponuky výletov či podujatí. Zástupcovia oboch obcí privítali zriadenie nového turisticko-informačného centra, ktoré by nasledovalo úspešný príklad Infocentra Regiónu Horehronie v Bystrej," priblížila Oceľová.