Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Novým viceprimátorom Fiľakova bude A. Visnyai

Fiľakovo, ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Caban

Visnyai pôsobil od roku 1995 v Policajnom zbore, najskôr na obvodnom, neskôr na kriminálnom oddelení. Viac ako 15 rokov je príslušníkom Úradu boja proti organizovanej kriminalite.

Fiľakovo 20. decembra (TASR) – Od nového roka dôjde na poste viceprimátora mesta Fiľakovo v okrese Lučenec k zmene. Doterajšieho zástupcu primátora Lászlóa Kerekesa vystrieda Attila Visnyai, dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva a prezident miestneho futbalového klubu FTC Fiľakovo.

"Považujem ho za schopného lídra. Svoje schopnosti preukázal už mnohokrát ako šéf našich športovcov. Taktiež si myslím, že bude vedieť v prospech mesta využiť aj svoju doterajšiu kariéru v prostredí polície," zdôvodnil nomináciu primátor mesta Attila Agócs.

Visnyai pôsobil od roku 1995 v Policajnom zbore, najskôr na obvodnom, neskôr na kriminálnom oddelení. Viac ako 15 rokov je príslušníkom Úradu boja proti organizovanej kriminalite, neskôr pretransformovaného na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA).

"Moja práca bola vždy zameraná na odhaľovanie závažných trestných činov. Nová funkcia, ktorá ma teraz čaká, je pre mňa veľkou zmenou. Som za túto príležitosť nesmierne vďačný, ale mám aj veľký rešpekt," povedal budúci viceprimátor. Vymenovaný bude až v novom roku, keďže plynie lehota na jeho odchod z NAKA do predčasného dôchodku.

Ako ďalej pokračoval, svoje doterajšie skúsenosti chce zúročiť i v novej funkcii. "Budem mať na starosti predovšetkým úsek verejného poriadku, teda kamerový systém, mestskú políciu a miestnu občiansku poriadkovú službu. Po bývalom viceprimátorovi však preberiem aj ďalšiu agendu, pre mňa novú, napríklad v oblasti energetiky," doplnil Visnyai.