Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Onkoklinika kúpila vďaka Lige proti rakovine päť nových postelí

Ilustračné foto Foto: TASR – Martin Palkovič

Liga proti rakovine zo zbierok počas Dňa narcisov každoročne prispieva na zlepšenie podmienok liečby a hospitalizácie ich pacientov s onkologickými ochoreniami.

Banská Bystrica 13. decembra (TASR) – Pacienti Onkologickej kliniky Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici majú k dispozícii päť nových polohovateľných postelí, ktoré im zabezpečia počas náročnej liečby väčšie pohodlie. Klinika ich zakúpila z finančného daru 3000 eur od charitatívnej organizácie Liga proti rakovine.

Ako TASR informovala hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice Ružena Maťašeje, Liga proti rakovine zo zbierok počas Dňa narcisov každoročne prispieva na zlepšenie podmienok liečby a hospitalizácie ich pacientov s onkologickými ochoreniami.

"Vďaka ich darom majú naši pacienti na lôžkach nové matrace, zlepšilo sa i vybavenie kliniky antidekubitnými, hygienickými a fixačnými pomôckami. Okrem darovaných postelí Liga proti rakovine prispela na kúpu 25 nových postelí aj po minulé roky," dodala Maťašeje.

Onkoklinika, ktorá má 60 lôžok a ročne hospitalizuje viac ako 1200 pacientov, získala aj nové televízory od združenia z Čierneho Balogu Pomôžme pomáhať, ktoré naň použilo výťažok z akcie Bežím pomáhať.