Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Opitý vodič zrazil na Nový rok ráno 71-ročnú dôchodkyňu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mužovi namerali v dychu 1,96 promile, žena sa z ťažkých zranení bude liečiť najmenej 50 dní.

Žiar nad Hronom 2. januára (TASR) – Polícia v Žiari nad Hronom mala na Nový rok plné ruky práce s opitými vodičmi. Jeden z nich mal takmer dve promile, zrazil a ťažko zranil 71-ročnú dôchodkyňu. Vyšetrovateľ 44-ročného vodiča zo Žiaru nad Hronom už obvinil z prečinu ublíženia na zdraví.

"Na Nový rok okolo 08.30 h viedol pod vplyvom alkoholu osobné motorové vozidlo Volkswagen Polo. Na križovatke v Kremnici, v smere od mesta na obec Nevoľné, spôsobil dopravnú nehodu. Pri prechádzaní ostrej ľavotočivej zákruty v smere jeho jazdy vyšiel s vozidlom mimo cesty vpravo, kde predným pravým kolesom a blatníkom kontaktoval zvodidlo a následne pravou prednou časťou vozidla narazil do chodkyne z Kremnice, ktorá v tom čase kráčala popri ceste. Spôsobil jej ťažké zranenia s dobou liečenia minimálne 50 dní," informovala dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nešlo o jedinú nehodu pod vplyvom alkoholu po silvestrovskej noci. Viac sa dočítate TU.


Policajti vodičovi pri dychovej skúške namerali 0,94 miligramu alkoholu, čo je 1,96 promile. Dopravnú nehodu vyšetrujú. V prípade dokázania viny mužovi hrozí väzenie na jeden až päť rokov.