Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V kosení trávy ukázali svoju zručnosť aj známe politické osobnosti

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Do Ostrého Grúňa si prišli na majstrovstvá v kosení ručnou kosou zmerať sily aj poslanci parlamentu Alojz Hlina a Igor Hraško.

Ostrý Grúň 21. júna (TASR) – Majstrovstvá v kosení ručnou kosou sa dnes uskutočnili v obci Ostrý Grúň v okrese Žarnovica. Na 9. ročník podujatia Ostrogrúnska ostrá kosa 2014 sa prišlo pozrieť okolo tisíc ľudí, viac ako vlani.

Ako TASR informovala starostka obce Jana Angletová, najmladší účastník majstrovstiev mal deväť rokov, najstarší 82 rokov. Pretekári súťažili vo viacerých disciplínach.

Spomedzi šiestich žien bola najrýchlejšia Agneša Zemenčíková, ktorá pokosila 25 metrov štvorcových poľa za 1,49 minúty. Rozdiel medzi ňou a pretekárkou na druhom mieste bol vyše jednej minúty.

Najsilnejšie bola obsadená kategória chlapov do 60 rokov, v ktorej bolo 19 súťažiacich a ich úlohou bolo pokosiť súťažné pole s rozlohou 50 metrov štvorcových. Víťazstvo Ľubomíra Košúta nikoho neprekvapilo, keďže je rekordmanom v ručnom kosení a podobné súťaže vyhráva často. Na víťazstvo mu stačili 2,06 min.

V kategórii chlapov nad 60 rokov bolo desať pretekárov a najlepšie si počínal Martin Chmelík, ktorý rovnako veľké pole pokosil za 3,21 min.

Sily si zmerali aj starostovia a politici. Do Ostrého Grúňa prišli kosiť aj poslanci NR SR Alojz Hlina a Igor Hraško, ktorý kosil v kroji. Podľa starostky miestni zhodnotili, že s kosou sa vedia obracať.

"Najlepšie sa darilo môjmu zástupcovi Miroslavovi Segetovi s časom 3,22 min. a poslancovi vyššieho územného celku, starostovi Župkova Jánovi Tomášovi s časom 3,30 min.," dodala Angletová.

Majstrovstvá v kosení sprevádzal bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpila aj skupina Fragile a nechýbala ani traktorová šou, detský zábavný park či jazdy na koňoch.