Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Pár osvedčeným podvodom obral lekáreň o 100 eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Prípad sa stal v piatok 9. decembra.

Žarnovica 16. decembra (TASR) - Muž a žena vo veku približne 25 rokov podvodným spôsobom obrali o 100 eur lekáreň v Žarnovici. Prípad sa stal v piatok 9. decembra popoludní, informovala dnes TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako dodala, po tom, ako obaja vošli do lekárne, žena si pri pokladni vypýtala lieky, pričom chcela platiť 200-eurovou bankovkou. "Pri vydávaní peňazí podozrivá žena od kúpy liekov odstúpila a chcela naspäť peniaze. Počas toho zámerne odcudzila z výdavku za lieky finančnú hotovosť vo výške 100 eur, išlo o dve 50-eurové bankovky, ktoré si vložila do rukáva a vzala si naspäť aj 200 eur, ktorými platila," priblížila podvod policajná hovorkyňa.

Zamestnankyňa na to prišla až po odchode osôb z lekárne, keď si prepočítala hotovosť v pokladni. Polícia v Žarnovici túto vec objasňuje ako priestupok proti majetku a prosí občanov o pomoc pri stotožnení podozrivých osôb na snímkach. Informácie môžu občania oznámiť na telefónom čísle 158 alebo na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.