Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Po 55 rokoch prešli jediné mestské jasle zásadnou rekonštrukciou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dočkali sa výmeny okien, zateplenia stien i strechy, obnovy obvodových múrov, terasových podláh a zábradlí.

Banská Bystrica 20. decembra (TASR) – Jediné detské jasle v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica zmenili od tohto leta svoju podobu. Po 55 rokoch sa dočkali výmeny okien, zateplenia stien i strechy, obnovy obvodových múrov, terasových podláh a zábradlí. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

"Vďaka získanej dotácii z Environmentálneho fondu vo výške 136.000 eur a financiám z mestského rozpočtu v objeme asi 107.000 eur už dnes víta malých návštevníkov krajšia budova. Realizáciou projektu sa zvýšil komfort detí i zamestnancov a zároveň sa znížila energetická náročnosť budovy," konštatovala hovorkyňa.

"Mestské jasle majú svoju polstoročnicu už dávno za sebou. Za dlhé roky existencie a neustálou prevádzkou došlo k ich opotrebeniu. Tieto nedostatky spôsobovali nadmerné tepelné straty a znižovali komfort detí a zamestnancov, preto sme sa zamerali na komplexné vonkajšie stavebné úpravy," dodal Martin Adamec, prednosta mestského úradu.