Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Po rekonštrukcii toaliet chcú v kine Akademik meniť aj koberec

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pred časom zriadili v kine Akademik aj bufet.

Banská Štiavnica 20. septembra (TASR) - Už niekoľko dní slúžia návštevníkom banskoštiavnického kina Akademik zrekonštruované toalety. V najbližšej dobe mesto do kina zainvestuje opäť, v pláne je výmena starého koberca v sále.

"Rekonštrukcia toaliet v kine Akademik bola naša priorita v tomto objekte pre tento rok. Kino totiž ročne navštevuje viac ako 11.000 divákov a okrem toho aj účastníci filmových seminárov 4 živly, pričom toalety boli v stave, ktorý nezodpovedal súčasnej dobe vizuálne i technicky," zhodnotil Rastislav Marko z banskoštiavnického mestského úradu.

Keďže priestor toaliet je obmedzený, nedošlo podľa jeho slov k žiadnemu rozširovaniu, ale len modernizácii existujúcich priestorov a kompletnej výmene sanity. "Rekonštrukcia nás stála približne 10.500 eur. Sme radi, že sa podarilo zvýšiť komfort návštevníkov kina a zmodernizovať aj túto časť objektu," podotkol Marko. Budúcou investíciou, ktorá pripadá do úvahy v tomto, alebo budúcom roku je podľa jeho slov výmena starého koberca v sále, ktorý je v neuspokojujúcom stave.

Pred časom zriadili v kine Akademik aj bufet, jeho fungovanie zatiaľ podľa Marka napĺňa očakávania. "Aj v tomto prípade sme v prvom rade mysleli na komfort diváka, pričom sme radi, že ten naše služby oceňuje. Spokojní sme priebežne aj z ekonomickou stránkou prevádzky, keďže bufet je momentálne sebestačný a produkuje menší zisk," doplnil Marko. V budúcnosti mesto uvažuje aj nad akousi alternatívou k šatni, ktorá momentálne v objekte absentuje. "Šatne momentálne neplánujeme spustiť, keďže priestorovo je kino obmedzené. Zvažujeme ale rôzne alternatívy priestoru na odkladanie kabátov," dodal Marko.