Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Pri nehode v okrese Lučenec skončilo osobné auto pod kolesami kamióna

Na snímke tragická zrážka kamióna a osobného auta, ku ktorej došlo vo štvrtok 10. novembra 2016 na ceste I/16 v katastri obce Podrečany v okrese Lučenec. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

Pri nehode utrpel vodič Fabie zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Podrečany 11. novembra (TASR) – K tragickej dopravnej nehode došlo vo štvrtok 10. novembra okolo 11.15 h na ceste I/16 v katastri obce Podrečany v okrese Lučenec. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

"Z doposiaľ nezistených príčin prešiel 69-ročný vodič osobného motorového vozidla Škoda Fabia z Lučenca do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim nákladným motorovým vozidlom DAF s návesom. Tridsaťpäťročný vodič kamióna z Maďarska sa pokúšal zájsť s vozidlom na pravú krajnicu, avšak zrážke už zabrániť nedokázal," priblížila Petrovičová.

Dodala, že pri nehode vodič Fabie utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. "Maďarský kamionista v dôsledku nehody nemal žiadne zranenia. Podrobil sa dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholu u 69-ročného vodiča bude zisťované pri pitve," uviedla hovorkyňa s tým, že škoda na obidvoch vozidlách bola predbežne odhadnutá na 8000 eur.

"Príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Dopravná polícia v Lučenci začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," zakončila.