Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

POLICAJTI V AKCII: V Bystrickom kraji zistili za 1 deň 308 priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Cieľom policajnej akcie bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu v teritóriu všetkých okresov a pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky, ako aj vývoj dopravnej nehodovosti.

Banská Bystrica 10. septembra (TASR) – Polícia v Banskobystrickom kraji počas osobitnej kontroly, ktorá sa konala v piatok (7.9.) v čase od 14.00 do 19.00 h, zistila 308 priestupkov. Cieľom policajnej akcie bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu v teritóriu všetkých okresov a pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky, ako aj vývoj dopravnej nehodovosti. TASR o tom v pondelok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Do celokrajskej kontroly zapojili okrem policajtov z dopravnej i policajti poriadkovej a železničnej polície spolu 118 príslušníkov. Pri kontrole sa zamerali najmä na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, požívanie alkoholu vodičmi pred jazdou a kontrolovali tiež technický stav vozidiel.

"Policajti zistili najviac priestupkov za rýchlosť (137), pásy (39), technický stav vozidla (28), jazdu bez osvetlenia (25), používanie telefónneho prístroja (14) a dva priestupky za nesprávne predchádzanie. U dvoch cyklistov bol zistený alkohol a priestupku sa dopustili aj štyria chodci," konštatovala Faltániová s tým, že v niektorých prípadoch museli zadržať vodičské preukazy a osvedčenie o evidencii vozidla.