Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia za 24 hodín zistila 88 porušení pravidiel o rýchlosti jazdy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Celkovo 88 porušení pravidiel o rýchlosti jazdy zistili policajti v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Lučenec v rámci osobitnej kontroly Rýchlostný maratón 2015.

Banská Bystrica 22. apríla (TASR) – Celkovo 88 porušení pravidiel o rýchlosti jazdy zistili policajti v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Lučenec v rámci osobitnej kontroly Rýchlostný maratón 2015.

„V okrese Revúca to bolo konkrétne 31 porušení pravidiel o rýchlosti jazdy, v okrese Rimavská Sobota 25 a v Lučeneckom okrese 32 porušení,“
informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Väčšinu z nich, 76, policajti zistili na cestách priamo v obciach. Revúcky okres bol jediným, kde príslušníci PZ zaregistrovali porušenia pravidiel o rýchlosti aj mimo obcí, a to v 12 prípadoch.

Okrem nedodržania predpísanej rýchlosti policajti počas osobitnej kontroly zistili aj iné porušenia pravidiel cestnej premávky. V okrese Revúca zaevidovali konkrétne štyri takéto porušenia a v Lučeneckom okrese jedno.

Počas akcie príslušníci PZ v spomínaných troch okresoch riešili v blokovom konaní celkovo 63 priestupkov. Väčšinu z nich, 33, zaevidovali v revúckom okrese. V rimavskosobotskom a lučeneckom to bolo 14, resp. 16 priestupkov.

Osobitná kontrola Rýchlostný maratón 2015 sa uskutočnila v dňoch 16. až 17. apríla a trvala 24 hodín. „Jej hlavným cieľom bolo upozorniť predovšetkým vodičov motorových vozidiel na skutočnosť, že nedovolená rýchlosť jazdy je podľa štatistických ukazovateľov na druhom mieste z pohľadu príčin vzniku dopravných nehôd,“ povedal prezident PZ Tibor Gašpar. Ako dodal, ide o príčinu, v dôsledku ktorej dochádza k najzávažnejším dopravným nehodám s tragickými následkami a zároveň je hlavnou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd.