Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Kriminalisti z Lučenca zaistili päť kilogramov marihuany

Zaistená marihuana. Foto: Polícia

Zelenú sušinu, ktorú lučeneckí kriminalisti pri akcii zaistili, podrobili expertíznemu skúmaniu, to potvrdilo, že ide o marihuanu.

Lučenec 15. februára (TASR) - Policajným kriminalistom z Lučenca sa počas akcie podarilo zaistiť päť kilogramov (kg) marihuany. V súvislosti s prípadom polícia obvinila 27-ročného muža z Lučenca, ktorý už v minulosti bol za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici.

Zelenú sušinu, ktorú lučeneckí kriminalisti pri akcii zaistili, podrobili expertíznemu skúmaniu, to potvrdilo, že ide o marihuanu. "Hodnota drogy predstavuje sumu viac ako 25.000 eur. Vzhľadom na množstvo zaistenej látky vec odstúpili vyšetrovateľovi KR PZ v Banskej Bystrici," priblížila polícia.

V súvislosti so zaistenou marihuanou polícia obvinila pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 27-ročného muža z Lučenca. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov," dodala polícia s tým, že obvinený muž už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený.