Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Poriadková služba v Žiari n. Hronom bude vďaka dotácii pokračovať

Ilustračné foto Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

Z operačného program Ľudské zdroje získalo mesto takmer 186.500 eur.

Žiar nad Hronom 27. marca (TASR) - Mesto Žiar nad Hronom bude v projekte miestnej občianskej poriadkovej služby pokračovať aj v nasledujúcom období. Samospráva bola úspešná so svojou žiadosťou o nenávratný finančný príspevok, ktorý použije na financovanie tohto projektu.

"My sme radi, že sa nám opäť podarilo získať dotáciu, aby sme mohli pokračovať v projekte miestnej občianskej poriadkovej služby. Tá sa nám zatiaľ veľmi dobre osvedčila. Ide o osem pracovníkov rómskej národnosti, ktorí nám pomáhajú jednak udržiavať poriadok, ale aj komunikovať s obyvateľmi osady Pod Kortínou," priblížil vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Mesto má podľa jeho slov s nimi veľmi dobrú skúsenosť, sú akousi predĺženou rukou mestskej polície. Takisto úzko spolupracujú s terénnymi sociálnymi pracovníkmi, ktorí pravidelne s touto komunitou v meste pracujú.

Z operačného program Ľudské zdroje získalo mesto takmer 186.500 eur. Tieto finančné prostriedky použije podľa Baláža na refundáciu miezd týchto pracovníkov v nasledujúcom období a tiež na pracovné oblečenie a obuv, ktoré pri výkone služby potrebujú.

Mestská poriadková služba začala v meste pôsobiť v decembri roku 2017. Aj doteraz mesto zabezpečovalo službu vďaka prostriedkom zo zdrojov Európskej únie.