Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Zrušenie pôrodnice v Banskej Štiavnici je podľa Sveta zdravia fáma

Ilustračné foto Foto: TASR

Medzi miestnymi a aj na internete sa v poslednej dobe objavujú informácie, podľa ktorých by mala byť banskoštiavnická pôrodnica od júna tohto roka zrušená.

Banská Štiavnica 17. februára (TASR) - Informácie o rušení banskoštiavnickej pôrodnice, ktoré v poslednom období rezonujú nielen medzi miestnymi, ale aj na internete, sieť nemocníc Svet zdravia dementovala a označila ich za anonymné fámy.

„Radi by sme ubezpečili verejnosť, že gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v tejto nemocnici funguje štandardne, poskytuje veľký rozsah nadštandardných služieb a naďalej je pripravené privítať budúce mamičky so širšieho a vzdialenejšieho okolia,“ zdôraznil Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia.

Ako uviedol, oddelenie, ktoré na Slovensku preslávilo nemocnicu v Banskej Štiavnici, pomáha prinášať na svet deti úspešne aj naďalej. "V minulom roku gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v nemocnici Svet zdravia Banská Štiavnica zrealizovalo 526 pôrodov. V novom roku do dnešného dňa nemocnica pomohla na svet priviesť už 47 novorodencov," dodal v tejto súvislosti.

Medzi miestnymi a aj na internete sa v poslednej dobe objavujú informácie, podľa ktorých by mala byť banskoštiavnická pôrodnica od júna tohto roka zrušená. Dôvodom je údajne nedostatok personálu na oddelení anestéziológie. Na portáli peticie.com je dokonca na túto tému zriadená petícia, pod ktorú sa za dva dni jej existencie do týchto chvíľ podpísalo približne 560 ľudí.

Primátorka Nadežda Babiaková v tejto súvislosti uviedla, že mesto spraví všetko pre to, aby bolo poskytovanie zdravotnej starostlivosti v meste zachované v takom rozsahu ako doteraz.

Informácie o rušení pôrodnice sa podľa jej slov medzi miestnymi objavili už dávnejšie. "Pýtali sme si koncepciu od spoločnosti Svet zdravia, ako bude zdravotníctvo v Banskej Štiavnici vyzerať," podotkla. Keďže však ide o súkromnú nemocnicu, na konečné slovo mesto podľa jej slov dosah nemá.