Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Poslanci v Žiari nad Hronom si zvýšili si odmeny

Ilustračné foto Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

Zvýšenie odmien od 1. januára budúceho roka schválili mestskí poslanci na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Žiar nad Hronom 19. septembra (TASR) - Noví žiarski poslanci, ktorých si obyvatelia mesta zvolia v blížiacich sa novembrových voľbách, sa môžu tešiť na vyššie odmeny. Zvýšenie odmien od 1. januára budúceho roka schválili mestskí poslanci na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

"Odmena poslancov sa nezvyšovala minimálne osem rokov," podotkol predkladateľ návrhu poslanec a viceprimátor mesta Emil Vozár. Navýšenie obhajuje aj tým, že práca poslancov nie je len o účasti na mestskom zastupiteľstve ale aj o práci v poslaneckej miestnosti, v komisiách či účasti na rôznych podujatiach. "Nadobudol som dojem, že práca poslanca nie je ohodnotená," dodal v tejto súvislosti.

Namiesto súčasných 83 eur tak budú za svoju mesačnú prácu dostávať poslanci odmenu vo výške 105 eur. "Ja to rešpektujem, nedotkne sa to zásadným spôsobom rozpočtu mesta. Tie odmeny sú aj po tomto zvýšení štandardné alebo v tej nižšej hranici oproti ostatným mestám," podotkol primátor Peter Antal na margo 25-percentného zvýšenia odmien.