Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Banskobystrický kraj

POZNÁ SVOJ TREST: Prepadol banku v Kremnici

Na archívnej snímke z 3. mája 2017 stojí policajt pred bankou v Kremnici, kde došlo k lúpežnému prepadnutiu. Foto: facebook/Polícia Slovenskej republiky

Bol mu za to uložený trest odňatia slobody vo výmere šesť rokov a osem mesiacov.

Žiar nad Hronom 9. novembra (TASR) - Na šesť rokov a osem mesiacov odňatia slobody odsúdil v stredu (8.11.) Okresný súd v Žiari nad Hronom Jaroslava K., ktorý v máji tohto roka ozbrojený lúpežne prepadol banku v Kremnici.

"Sudca Okresného súdu Žiar nad Hronom na verejnom zasadnutí schválil dohodu o vine a treste tak, ako ju navrhol prokurátor," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Na základe schválenej dohody o vine a treste bol podľa jej slov obvinený muž uznaný za vinného zo spáchania trestného činu lúpeže a trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

"Bol mu za to uložený trest odňatia slobody vo výmere šesť rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia a trest prepadnutia veci," dodala Spurná. Obvinenému bol zároveň uložený ochranný dohľad v trvaní dva roky a povinnosť nahradiť poškodenému spôsobenú škodu.