Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Pre úver na byty menili kremnickí poslanci rozpočet mesta

Alexander Ferenčík. Foto: www.facebook.com

Do rozpočtu boli zapracované tri mesačné splátky úveru, o ktorý sa mesto uchádza zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), ako aj ostatné výdavky mesta súvisiace s kúpou bytového domu.

Kremnica 2. februára (TASR) - Kremnickí mestskí poslanci dnes na mimoriadnom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili prvú zmenu rozpočtu mesta na rok 2015. Do rozpočtu boli zapracované tri mesačné splátky úveru, o ktorý sa mesto uchádza zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), ako aj ostatné výdavky mesta súvisiace s kúpou bytového domu.

Ako vysvetlil primátor Alexander Ferenčík, rozpočet museli dodatočne prepracovať práve pre podmienky na získanie úveru od ŠFRB a dotácie na kúpu nájomného bytového domu na Angyalovej ulici. "Najprv nám bolo povedané, že to stačí formou čestného vyhlásenia, že tie splátky zapracujeme do rozpočtu," vysvetlil s tým, že až pri odovzdávaní žiadosti o úver sa mesto dozvedelo, že splátky už musia byť súčasťou schváleného rozpočtu.

Keďže primátor chcel, aby malo mesto túto záležitosť vyriešenú čo najskôr a neprichádzalo zbytočne o cenné body pri hodnotení žiadosti, rozhodol sa pre zmenu rozpočtu zvolať mimoriadne mestské zastupiteľstvo.

Finančné prostriedky z úveru a dotácie chce mesto Kremnica použiť na kúpu nájomného domu s 11 bytmi. Ak sa mestu úver tento nepodarí získať, pokúsi sa o to podľa primátora aj na budúci rok. Byty však podľa jeho slov určite nebudú stáť nevyužité. Ak by aj mesto peniaze nezískalo, byty si od zhotoviteľa a majiteľa prenajme a ďalej ich ponúkne záujemcom.