Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Banskobystrický kraj

Najrušnejšia ulica v Rimavskej Sobote je uzavretá: Toto je dôvod

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Samospráva Rimavskej Soboty na svojej internetovej stránke uvádza, že v trase obchádzky na uliciach Cukrovarskej, K. Mikszátha a I. Hatvaniho je zakázané státie vozidiel po krajoch komunikácií.

Rimavská Sobota 7. augusta (TASR) – Trojmesačné vylúčenie dopravy z Malohontskej ulice v Rimavskej Sobote si vyžiada výstavba kruhového objazdu, ktorá sa v týchto dňoch začala na križovatke s Jánošíkovou ulicou. Vodiči v meste musia uzavretú komunikáciu obchádzať po bočných uliciach, pre tranzitnú nákladnú dopravu je vyznačená, obchádza mimo centra mesta.

„Upozorňujeme, že v trase obchádzky na uliciach Cukrovarskej, K. Mikszátha a I. Hatvaniho je zakázané státie vozidiel po krajoch komunikácií,“ uvádza samospráva Rimavskej Soboty na svojej internetovej stránke.

Na výstavbu kruhového objazdu vyčlenili v minuloročnom rozpočte poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sumu 180.000 eur. Stavbu však nakoniec kraj nestihol zrealizovať a prostriedky boli presunuté do tohtoročného rozpočtu.

„Mrzí ma, že sa nám nepodarilo kruhový objazd dokončiť v minulom roku. Mal som v pláne, že ho dokončíme do novembra. Len opäť tá nešťastná byrokracia, ktorá vládne v SR,“ podotkol primátor Rimavskej Soboty a poslanec BBSK Jozef Šimko, podľa ktorého im veľa času zabralo vybavovanie potrebných povolení a iných formalít.

Nevýhodou doterajšej križovatky na Malohontskej ulici bolo jej komplikované riešenie, ktoré cez ňu neumožňuje priamy prejazd v smere po Jánošíkovej ulici. Mesto tak z dopravného hľadiska prakticky rozdeľovalo na dve časti. Malohontská ulica zároveň patrí medzi najrušnejšie komunikácie v Rimavskej Sobote, nakoľko pre neexistujúci severojužný obchvat mesta cez ňu smeruje aj tranzitná doprava.