Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Pred otvorením volebnej miestnosti zomrel predseda komisie v Janiciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K tragickej udalosti došlo okolo 6.30 h.

Janice 16. marca (TASR) – V obci Janice na juhu okresu Rimavská Sobota zomrel pred otvorením volebnej miestnosti predseda tamojšej okrskovej volebnej komisie. TASR o tom informovala starostka Marta Martinovicsová.

„Bohužiaľ, okolo 6.30 h došlo k takejto tragickej udalosti. Nezomrel však vo volebnej miestnosti, ale v kancelárii obecného úradu,“ uviedla Martinovicsová, podľa ktorej tak nebolo potrebné volebnú miestnosť meniť a voľby sa konajú bez prerušenia.

Informáciu o úmrtí predsedu okrskovej volebnej komisie potvrdil TASR aj zapisovateľ okresnej volebnej komisie Lukáš Kvietok s tým, že voľby neboli touto udalosťou ovplyvnené, pretože bol zvolený nový predseda.

Podľa slov hovorkyne Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby Aleny Krčovej predsedovi komisie pomáhali aj zdravotníci. „Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k mužovi, ktorý podľa výzvy na tiesňovú linku 155 nereagoval a nedýchal. Ešte pred príchodom záchranárov sa ho snažili oživiť laici. Záchranári následne pokračovali v resuscitácii, žiaľ, bezúspešne,“ povedala Krčová s tým, že lekár musel skonštatovať smrť.