Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Pri Michalkovej strom zavalil piliara, v Detve našli mŕtvolu v šachte

Ilustračné foto Foto: TASR

Pri dvoch nešťastiach zasahovali dnes zvolenskí a detvianski hasiči.

Michalková/Detva 7. novembra (TASR) - Pri dvoch nešťastiach zasahovali dnes zvolenskí a detvianski hasiči. Krátko pred poludním zavalil strom piliara v lese neďaleko obce Michalková v okrese Zvolen a na zásah v neprístupnom teréne privolali hasičov zo Zvolene. Popoludní boli zase príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Detvy privolaní k mŕtvej osobe, ktorú našli utopenú v šachte pri usadlosti medzi detvianskym salašom a Lidlom.

Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník HaZZ Ján Tuček, nešťastie v lese pri Michalkovej sa stalo po tom, ako na jedného z piliarov, ktorý v tom čase nepílil stromy, náhodne, zrejme po poryve vetra, spadol strom. "Nešťastie sa stalo vo veľmi neprístupnom teréne, a tak nielen hasičov, ale aj políciu a zdravotníkov na miesto nešťastia vyviezla hasičská štvorkolka," podotkol.

Ako informoval portál Čas.sk, v odpadovej šachte sa malo nachádzať telo Jána Hrončeka (28), ktorý bol nezvestný od soboty 29. októbra.

Polícia vo Zvolene sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po nezvestnom 28-ročnom Jánovi Hrončekovi (na snímke) z Hriňovej. Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, nezvestný v sobotu 29. októbra 2016 o 20.30 h odišiel z miesta bydliska na diskotéku do Detvy, do podniku Lofft. Doposiaľ ale nepodal o sebe a ani o svojom pobyte žiadne informácie. Ján Hronček je vysoký 180 cm, štíhlej postavy, má blond vlasy a modré oči. Naposledy mal na sebe oblečené čierne rifle, šedé tričko, šedý šál, čiernu bundu a obuté mal biele botasky. Polícia žiada občanov, aby sa s akýmikoľvek informáciami o nezvestnom obrátili na známe telefónne číslo 158. Banská Bystrica, 2. novembra 2016.
Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici


O udalosti v Detve zatiaľ Tuček nemal viac informácií. "V súčasnosti je na mieste polícia, ktorá robí obhliadku miesta a vykonáva nevyhnutné úkony," dodal Tuček.