Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Príjem mestského rozhlasu chcú rozšíriť pre lokalitu Križovatku

Zima v Banskej Štiavnici Foto: Jaroslav

Pred niekoľkými rokmi sa robili určité úpravy v banskoštiavnickom rozhlase a celá jedna vetva, týkajúca sa práve sídliska Juh a časti Križovatka, ostala nepripojená k signálu.

Banská Štiavnica 8. februára (TASR) - Tento rok chcú v Banskej Štiavnici rozšíriť príjem mestského rozhlasu aj pre lokalitu Križovatka. "Pred niekoľkými rokmi sa robili určité úpravy v rozhlase a celá jedna vetva, týkajúca sa práve sídliska Juh a časti Križovatka, ostala nepripojená k signálu," vysvetlil Rastislav Marko z banskoštiavnického Mestského úradu s tým, že v lokalite sú umiestnené reproduktory aj káble, a tak by bola škoda túto časť nezapojiť.

"Aj keď o nejakom ďalšom rozširovaní mestského rozhlasu neuvažujeme, myslíme si, že za odhadovaný náklad 2000 eur dokážeme dosiahnuť pomerne slušný efekt," dodal v tejto súvislosti. Rozšírením rozhlasu totiž dôjde k pokrytiu pomerne husto obývanej časti mesta. Od tohto kroku mesto očakáva, že sa tak zvýši dostupnosť informácií minimálne pre 500 obyvateľov.

V súčasnosti v Banskej Štiavnici využívajú mestský rozhlas približne dvakrát do týždňa. Obsahom vysielania bývajú aktuálne oznamy, pozvánky na kultúrne podujatia, či smútočné oznámenia. Podľa Marka však má rozhlas svoje miesto aj počas kalamitných situácií, ako boli v meste nedávno.