Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Pustý hrad ponúkne výhľady a najnovšie informácie o archeovýskume

Repliky stredovekého dela, baranidla a katapultu, majú možnosť vidieť v týchto dňoch návštevníci Pustého hradu nad Zvolenom. Zhotovil ich výrobca kópií starých zbraní Štefan Nitriansky na základe požiadavky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko. Na snímke katapult na Pustom hrade nad Zvolenom. Foto: TASR - Branislav Račko

Výstupom na Pustý hrad každý rok mesto Zvolen uzatvára kultúrne leto.

Zvolen 31. augusta (TASR) - V poradí 26. Národný výstup na Pustý hrad nad Zvolenom sa uskutoční v sobotu 1. septembra 2018. Turistické, ale aj vlastivedné podujatie ponúkne návštevníkom nielen nenáročnú túru, ale aj možnosť dozvedieť sa o hrade, jeho výskume a obnove niečo viac.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Eva Ježovičová, na toto podujatie každoročne prídu stovky turistov, fanúšikov kultúry a výhľadov. "Vzhľadom na súbežne prebiehajúce podujatie, Medzinárodné letecké dni na Sliači, zvolili sme minimalistickejší program a zameriame sa hlavne na informácie o výskume a obnove Pustého hradu, rôzne aktivity pre deti i celé rodiny a príjemný čas strávený v prírode," priblížila.

S výhľadom na mesto v pozadí zahrá aj policajná kapela, zložená z členov Mestskej polície Zvolen, The Police Team. Výstupom na Pustý hrad každý rok mesto Zvolen uzatvára kultúrne leto.