Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Rimavská Sobota dostala od ministerstva dotáciu na opatrovateľstvo

Ján Richter, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Hlavnou aktivitou projektu je poskytovanie opatrovateľskej služby, kde cieľovou skupinou sú deti i plnoleté fyzické osoby.

Rimavská Sobota 5. marca (TASR) – Dotáciu 342.000 eur na opatrovateľskú službu získala samospráva Rimavskej Soboty z Operačného programu Ľudské zdroje. Poskytovateľom je Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, projekt má byť realizovaný do januára 2021.

„Cieľom projektu je podpora dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby s cieľom zotrvania osôb odkázaných na pomoc inej osoby v prirodzenom domácom prostredí, čiže podpora rozvoja opatrovateľskej služby za účelom predchádzania umiestňovania klientov do pobytových zariadení,“ uvádza sa v materiáloch k projektu.

Hlavnou aktivitou projektu je poskytovanie opatrovateľskej služby, kde cieľovou skupinou sú deti i plnoleté fyzické osoby, ktorým sa poskytujú sociálne služby, ako aj zamestnanci vykonávajúci politiky a opatrenia v oblasti sociálneho začlenenia vo verejnom aj v neverejnom sektore. „Vytvorením nových a udržaním existujúcich pracovných miest sa podporí zamestnanosť v regióne s najvyššou nezamestnanosťou,“ dodáva sa v materiáloch.