Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Primátor Rimavskej Soboty plánuje na mestskom úrade dve zmeny

Jozef Šimko, archívna snímka. Foto: FOTO TASR - Ján Siman

Mesto už v minulosti zamestnávalo pracovníčku, ktorá mala samospráve pomôcť so získavaním financií z grantov a fondov.

Rimavská Sobota 22. decembra (TASR) – Dve zmeny vo forme vytvorenia dvoch samostatných oddelení na mestskom úrade plánuje v úvode svojho tretieho volebného obdobia primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko. TASR to potvrdil po ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

Veľké zmeny to nebudú. Jedine turistické informačné centrum (TIC) vrátim do pôvodného stavu, teda vytvorím samostatné oddelenie TIC a nebude už patriť pod prednostu. Vytvorím tiež oddelenie na čerpanie eurofondov,“ konkretizoval Šimko.

Zároveň vyzval všetkých poslancov, aby mu navrhli do tohto oddelenia vhodnú osobu. „Nech má kontakty a bude schopná zabezpečiť z eurofondov nejaké finančné prostriedky na rozvoj nášho mesta,“ uviedol primátor.

Mesto už v minulosti zamestnávalo pracovníčku, ktorá mala samospráve pomôcť so získavaním financií z grantov a fondov, podľa Šimka sa však neosvedčila. „Prišla z Bruselu, prijali sme ju pred tromi rokmi. Nakoniec nám za tri roky, keď u nás pracovala, nenapísala ani jeden jediný projekt,“ podotkol primátor na zasadnutí a dodal, že potenciálneho kandidáta na túto funkciu si preto „oťukajú“.

V tomto volebnom období bude pri MsZ pôsobiť aj samostatná komisia pre rozvoj mesta a služby, európske projekty a cezhraničnú spoluprácu. Jej predsedom bude poslanec Pavol Zvara.