Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

R.Sobota: Novým predsedom miestneho združenia obcí sa stal Peter Mináč

Ilustračné foto, Rimavská Sobota. Foto: Facebook

Jednou z prvých úloh bude podľa neho stmelenie nového kolektívu starostov, keďže na týchto postoch došlo k mnohým zmenám.

Rimavská Sobota 10. februára (TASR) – Združenie miest a obcí Gemera a Malohontu (ZMOGaM) má od 9. februára nového predsedu. Doterajšieho predsedu, primátora Hnúšte Michala Bagačku, vystriedal vo funkcii primátor Tisovca Peter Mináč. Zvolený bol jednohlasne 15-člennou radou ZMOGaM na zasadnutí v Rimavskej Sobote.

Podľa doterajšieho predsedu je spolupráca v združení dobrá, hoci združuje obce z veľkého a národnostne zmiešaného okresu. „Bol som však predsedom dve volebné obdobia a z hľadiska rozloženia prác a aj z hľadiska mojej vyťaženosti som sa rozhodol, že už nebudem kandidovať,“ vysvetlil Bagačka. Ako svojho nástupcu navrhol primátora Tisovca Petra Mináča, ktorý má podľa jeho slov vhodnú víziu ďalšieho fungovania ZMOGaM. „Podpredsedom však zostanem a budem pomáhať, ako sa len bude dať,“ prisľúbil Bagačka.

Nový predseda považuje za dôležité informovať o združení, jeho význame a cieľoch. Jednou z prvých úloh bude podľa neho stmelenie nového kolektívu starostov, keďže na týchto postoch došlo k mnohým zmenám. „Musíme spolupracovať a hľadať vhodné riešenia pre celý okres Rimavská Sobota,“ povedal Mináč. Za dôležitý prvok považuje aj sieť mikroregiónov, kde by bolo vhodné rozvinúť koncepciu práce a zamerať sa na nové možnosti čerpania finančných prostriedkov z fondov a grantov.