Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Rimavskosobotská samospráva hľadá nového hlavného kontrolóra

Na snímke priečelie župného domu na Námestí M. Tompu v Rimavskej Sobote, archívne foto Foto: TASR/Branislav Caban

Záujemcovia o túto funkciu môžu prihlášky zasielať na rimavskosobotský mestský úrad do 5. decembra a nového kontrolóra zvolia mestskí poslanci na svojom zasadnutí 19. decembra v tajnom hlasovaní.

Rimavská Sobota 28. novembra (TASR) – Samospráva Rimavskej Soboty vyhlásila voľbu nového hlavného kontrolóra mesta. Záujemcovia o túto funkciu môžu prihlášky zasielať na rimavskosobotský mestský úrad do 5. decembra a nového kontrolóra zvolia mestskí poslanci na svojom zasadnutí 19. decembra v tajnom hlasovaní. O voľbe informuje samospráva na svojej internetovej stránke.

„Samotnému aktu voľby hlavného kontrolóra bude predchádzať prezentácia jednotlivých kandidátov, zoradených v abecednom poradí podľa priezviska, v časovom rozsahu maximálne do desiatich minút,“ dodáva samospráva.

Medzi požiadavkami na kandidátov je ukončené minimálne úplné stredoškolské vzdelanie, vítané je vysokoškolské vzdelanie II. stupňa. Ďalšími požiadavkami sú bezúhonnosť a spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu. Vítaná je prax minimálne päť rokov, znalosť právnych predpisov v oblasti hospodárenia územnej samosprávy, rozpočtových a príspevkových organizácií územnej samosprávy, ako aj znalosť maďarského jazyka.

Funkčné obdobie nového hlavného kontrolóra mesta bude šesť rokov. Do funkcie by mal nastúpiť 1. februára 2018.