Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Samospráva R. Soboty prenajme svoju poľnohospodársku pôdu na päť rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovičic

Podľa slov primátora Jozefa Šimka je výsledná suma vysoká a pre mesto výhodná.

Rimavská Sobota 6. júla (TASR) – Približne 170 hektárov poľnohospodárskej pôdy vo svojom vlastníctve prenajme samospráva Rimavskej Soboty na obdobie piatich rokov spoločnosti Agroris. Jej zástupcovia ponúkli v rámci verejnej obchodnej súťaže za jeden hektár sumu 257 eur ročne, čo bola najvyššia ponuka spomedzi troch uchádzačov. O prenájme rozhodli poslanci rimavskosobotského mestského zastupiteľstva na svojom ostatnom zasadnutí.

Podľa slov primátora Jozefa Šimka je výsledná suma vysoká a pre mesto výhodná. „Je to prekvapujúce, nečakal som takúto hodnotu. Kedysi sme pri prenájme poľnohospodárskej pôdy začínali na približne na 70 až 80 eurách za hektár. Dnes máme 257 eur, ktoré pôjdu na rozvoj mesta,“ podotkol primátor s tým, že podľa jeho vedomostí nájmy pôdy v okolitých obciach takúto výšku nedosahujú.

Poľnohospodárska pôda, ktorú vlastní samospráva, sa nachádza v katastrálnych územiach Rimavská Sobota a Tomašová. Pozemky sú situované prevažne pri cestách smerom na Lučenec, Tisovec, Kurinec a pri mestskej časti Sobôtka.