Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V týchto slovenských mestách si môžete užiť netradičnú sánkovačku

Na Štefánikovom námestí v Kremnici sa už sánkuje aj napriek tomu, že sneh zatiaľ v iných častiach mesta chýba. Od začiatku decembra námestie zasnežujú pre potreby akcie Big Air v meste, ktorá sa bude v meste konať o niekoľko týždňov. Na snímke deti sa sánkujú na Štefánikovom námestí v Kremnici. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Pre nadšencov tejto zimnej zábavy zasnežili Štefánikovo námestie v Kremnici. Na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici sa môžete navyše aj bežkovať či korčuľovať.

Kremnica 21. decembra (TASR) - Na Štefánikovom námestí v Kremnici sa už sánkuje aj napriek tomu, že sneh zatiaľ v iných častiach mesta chýba. Od začiatku decembra námestie zasnežujú pre potreby akcie Big Air v meste, ktorá sa bude v meste konať o niekoľko týždňov.

"Snažíme sa využiť všetky mrazy, aby sme mali tesne pred podujatím nejaký základ aj v prípade, že nám nebude priať počasie," podotkla Hana Zlatošová z kremnického mestského úradu. Podujatie, ktoré tento rok oslávi desiate výročie, sa bude konať 10. a 11. februára.

Zasnežené námestie tak využívajú rodiny s malými deťmi na sánkovanie. "Vzhľadom na to, že v spodnej časti námestia je parkovisko a cesta, tak sme tam z bezpečnostných dôvodov natiahli sieť," podotkla Zlatošová s tým, že sánkovanie je tu na vlastné riziko.

Na snímke deti v Areáli zimných športov v priestoroch plážového kúpaliska v Banskej Bystrici 21. decembra 2016.
Foto: TASR - Branislav Račko


Banskobystričania v predstihu dostali vianočný darček, a to technicky zasnežený areál zimných športov priamo v centre mesta. Otvorili ho dnes na plážovom kúpalisku a je bezplatne k dispozícii bežkárom, sánkarom či korčuliarom. Dospelí tam budú môcť spaľovať vianočné kalórie a deti sa zasa vyšantiť.

Po minuloročnom úspechu bežkárskej trate na futbalovom ihrisku v mestskej časti Kremnička prišlo mesto teraz s novým zimným projektom. Záhradnícke a rekreačné služby mesta (ZAaRES) vďaka novej technike na výrobu umelého snehu zasnežili pláž a len dúfajú, že nízke teploty sa udržia čo najdlhšie.

Na snímke bežkári v Areáli zimných športov v priestoroch plážového kúpaliska v Banskej Bystrici 21. decembra 2016.
Foto: TASR - Branislav Račko


"Sme Európske mesto športu 2017 a rozhodli sme sa, že tentoraz dotiahneme sneh priamo do centra mesta. Je to výborná myšlienka a som presvedčený, že ani jedno mesto na Slovensku nemá športový zimný areál priamo v centre," konštatoval primátor Ján Nosko.



"Som veľmi rád, že sme našli podporu u ľudí, ktorí urobili všetko pre to, aby sme mohli otvoriť areál, kde sa dá sánkovať, bežkovať a korčuľovať. Budem rád, keď Banskobystričania tento vianočný darček prijmú a užijú si ho," dodal.

Lokalita plážového kúpaliska je pre ľudí vhodná nielen vďaka svojej dostupnosti, ale i lepším podmienkam na výrobu technického snehu.

Takto sa korčuľuje na na ľadovej ploche Námestia SNP vo Zvolene